Varené hovädzie so syrom
1970-01-01- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Varené mäso
Ingrediencie
- 600 g vareného hovädzieho mäsa, 2 veľké cibule, 4 dl hovädzieho vývaru, 1 dl bieleho vína, 2 sladkokyslé uhorky, 100 g zelených olív bez kôstok, 70 g syra, mleté čierne korenie, soľ, hladkú múku, cukor, ocot, olej, varené zemiaky.
Postup
Krok 1
Hovädzie mäso nakrájame na plátky. Cibule nakrájame na kocky, osmažíme ich do zlatista, posypeme 1 lyžicou múky a necháme zhnednúť. Zásmažku zalejeme 1 dl vína, 1 lyžičkou octu. Pridáme 4 dl silného hovädzieho vývaru a varíme pokým sa polovica neodparí. Ochutíme soľou, korením a štipkou cukru. Uhorky a olivy pokrájame na plátky a vmiešame do omáčky. Plátky mäsa osolíme, okoreníme a poukladáme do zapekacej misy. Zalejeme omáčkou, posypeme syrom a pečieme asi 8 minút v rúre vyhriatej na 250 stupňov Celzia. Podávame so zemiakmi.