Plnené kuracie prsia na mede
1970-01-01- komentárov
- Kategórie: Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
Ingrediencie
- 4 kuracie prsia, 180 g hrozienok, soľ, grilovacie korenie, maslo, 2 lyžice medu, šalviu. Príloha: v šupke uvarené zemiaky, maslo, 1 šľahačkovú smotanu, 1 kyslú smotanu, soľ.
Postup
Krok 1
V kuracích prsiach opatrne vytvoríme otvor, cez ktorý ich naplníme suchými hrozienkami. Otvor uzatvoríme ihlicou. Naplnené mäso osolíme a posypeme grilovacím korením. Na panvici zohrejeme maslo, pridáme med, premiešame a opražíme na ňom, z oboch strán, naplnené mäso. Mäso posypeme šalviou, otočíme na druhú stranu, prikryjeme a krátko podusíme. Podávame so smotanovými zemiakmi: ošúpané zemiaky nakrájame na kolieska, osolíme ich a osmažíme ich na masle. Kyslú a šľahačkovú smotanu zmiešame a zalejeme nimi zemiaky. Vložíme do rúry a zapečieme. Naplnené mäso pred podávaním pokrájame na hrubšie plátky.