Plnené kuracie prsia na mede

1970-01-01

Ingrediencie

  • 4 kuracie prsia, 180 g hrozienok, soľ, grilovacie korenie, maslo, 2 lyžice medu, šalviu. Príloha: v šupke uvarené zemiaky, maslo, 1 šľahačkovú smotanu, 1 kyslú smotanu, soľ.

Postup

Krok 1

V kuracích prsiach opatrne vytvoríme otvor, cez ktorý ich naplníme suchými hrozienkami. Otvor uzatvoríme ihlicou. Naplnené mäso osolíme a posypeme grilovacím korením. Na panvici zohrejeme maslo, pridáme med, premiešame a opražíme na ňom, z oboch strán, naplnené mäso. Mäso posypeme šalviou, otočíme na druhú stranu, prikryjeme a krátko podusíme. Podávame so smotanovými zemiakmi: ošúpané zemiaky nakrájame na kolieska, osolíme ich a osmažíme ich na masle. Kyslú a šľahačkovú smotanu zmiešame a zalejeme nimi zemiaky. Vložíme do rúry a zapečieme. Naplnené mäso pred podávaním pokrájame na hrubšie plátky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1122
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1123

Podobné recepty:
  • Kuracie potešenie

    Kuracie potešenie

  • Kurča na spôsob bažanta

    Kurča na spôsob bažanta

  • Hydinové rizoto I

    Hydinové rizoto I

kuk