Šopský šalát (pravý bulharský)
2016-05-03- komentárov
- Kategórie: Šaláty , Výdatné šaláty , Cudzokrajná kuchyňa , Bulharská kuchyňa
Ingrediencie
- 200 g červenú papriku, 400 g rajčín, 400 g uhoriek, 200 g ovčieho syra (môže byť Balkánsky syr), 100 g červenej cibule, olivový olej, soľ, petržlenovú vňať.
Postup
Krok 1
Papriku dáme opiecť do čierna. Opečenú papriku ošúpeme, zbavíme jadrovníka a zrniečok, nakrájame na kocky. Uhorky ošúpeme a pokrájame na kocky, pridáme rajčiny pokrájané na kocky, cibuľu pokrájanú na drobno, na drobno pokrájanú aj petržlenovú vňať a papriku. Polejeme olivovým olejom a premiešame. Porcie posypme strúhaným syrom.