Keftety s bob (fašírka s fazuľou) (Bulharsko)
1970-01-01- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Mleté mäso , Cudzokrajná kuchyňa , Bulharská kuchyňa
Ingrediencie
- 500 g bielej fazule, 800 g mletého mäsa (1/2 bôčika, 1/2 pliecka), 150 g cibule, 50 g mrkvy, 50 g zeleru, rajčiny, mätu priepornú, čubricu, petržlenovú vňať, hladkú múku, 100 g rajčinového pretlaku, 50 g čerstvej červenej papriky, soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, olej, 2 vajcia, 2 krajce chleba.
Postup
Krok 1
Pomleté mäso zmiešame s nadrobno pokrájanou cibuľou, namočeným, vyžmýkaným a rozdrveným chlebom, na drobno pokrájanou petržlenovou vňaťou, soľou, korením, čubricou. Z masy formujeme fašírky, ktoré obalíme v múke a vypražíme ich na horúcom tuku. Vopred namočenú fazuľu uvaríme v malom množstve vody do mäkka (po uvarení voda presahuje fazuľu na výšku 2 cm). K uvarenej fazuli pridáme trošku oleja, nakrájaný zeler, mrkvu a papriku. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme rajčinový pretlak, mletú červenú papriku a za stáleho miešania krátko smažíme. Pridáme k fazuli, premiešame a krátko povaríme. Takto pripravenú fazuľu preložíme na pekáč, vložíme do nej fašírky a dáme do vyhriatej rúry. Zapekáme asi 10 minút.