Francúzske zemiaky á la Tuli

2018-02-19

Popis

Francúzske zemiaky á la Tuli

Ingrediencie

  • 2 kg zemiakov
  • 800 g slovenskej točenej salámy
  • 12 ks natvrdo uvarených vajec
  • 3 ks kyslé smotany
  • 1 ks smotanu na šľahanie
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Postup

Krok 1

Kyslú a sladkú smotanu zmiešame spolu s korením a soľou. Zemiaky, vajcia a salámu nakrájame na kolieska. Na dno pekáča rovnomerne rozlejeme trošku smotany. Na smotanu dáme vrstvu zemiakov, mierne ich posolíme, na zemiaky vrstvu salámy, vrstvu vajec, polejeme smotanou a okoreníme. Opäť dáme vrstvu zemiakov, ktoré posolíme, vrstvu salámy, vrstvu vajec, ktorú polejeme smotanou a okoreníme. Nakoniec dáme vrstvu zemiakov, posolíme ich a na ne vylejeme zvyšok smotany. Pekáč prikryjeme alobalom, do ktorého nožom napicháme diery. Pečieme asi 1 hodinu pri teplote 250 stupňov Celzia. Alobal odstránime a pečieme ešte asi 15 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(4.5 / 5)

4.5 2 3290
Ohodnoť tento recept

2 ľudí hodnotilo recept

3291

Podobné recepty:
  • Cibuľa plnená mäsom

    Cibuľa plnená mäsom

  • Hrniec plný zeleniny

    Hrniec plný zeleniny

  • Ryžový šalát s mexickou zeleninou

    Ryžový šalát s mexickou zeleninou

kuk