Treska plnená špenátom

1970-01-01

Ingrediencie

  • 400 g tresky, 200 g lososa, 200 g špenátových listov, 4 strúčiky cesnaku, soľ, drvené čierne korenie, červenú cibuľu, 1 citrón, biele víno, maslo, ryžu, štipku šafranu, olivový olej.

Postup

Krok 1

Na alobal pomastený olivovým olejom poukladáme plátky tresky tak, aby sa čiastočne prekrývali. Osolíme ich a pokvapkáme citrónom. Cesnak pokrájame na jemné plátky a opečieme na olivovom oleji do zlatista. Pridáme špenát, krátko podusíme, osolíme a okoreníme. Lososa najemno pokrájame, zmiešame s nadrobno pokrájanou cibuľou, pridáme lyžicu olivového oleja, drvené korenie, citrónovú šťavu, pokvapkáme bielym vínom a osolíme. Premiešame. Na rybu dáme vrstvu špenátu a potom zmes z lososa. Zvinieme, pričom si pomáhame alobalom. Konce alobalu pevne uzatvoríme a zabalenú rybu spevníme motúzikom. Pečieme v rúre asi 20 až 30 minút. Potom rozbalíme a krátko dopečieme. Uvarenú ryžu prehrejeme na panvici s maslom a šafranom. Podávame s treskou pokrájanou na plátky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 680
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

681

Podobné recepty:
  • Polievka z rakov na kráľovský spôsob

    Polievka z rakov na kráľovský spôsob

  • Slávnostné rybie filé

    Slávnostné rybie filé

  • Dusené krevety

    Dusené krevety

kuk