Ryža s feniklom a plodmi mora

1970-01-01

Ingrediencie

  • 150 g ryže, balíček plodov mora, tri buľvy fenikla, 80 g strúhaného syra, 50 g masla, dve šalotky, šesť vetvičiek petržlenu, 0,8 dl bieleho vína, soľ, korenie.

Postup

Krok 1

Ryžu zalejeme 0,3 dl studenej vody, pridáme 20 g masla, soľ, prikryjeme a varíme 20 minút, okoreníme. Fenikel umyjeme a nakrájame na plátky, ktoré varíme 10 minút na pare. Na maslom vymazaný plech preložíme ryžu, plátky fenikla, osolíme a okoreníme, nakrájané maslo posypeme strúhaným syrom a zapekáme 15 minút pri teplote 180 stupňov. Plody mora vložíme do rajnice spolu s nadrobno nakrájanou šalotkou, zalejeme vínom. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať, osolíme, okoreníme a necháme odpariť tak, aby zo šťavy zostali asi tri lyžice. Zalejeme ňou ryžu na miske. Podávame horúce.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 827
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

828

Podobné recepty:
  • Ryba v orientálnej omáčke

    Ryba v orientálnej omáčke

  • Lososová roláda

    Lososová roláda

  • Zapečené rybie filé so šampiňónmi

    Zapečené rybie filé so šampiňónmi

kuk