Grilované rebierka so zeleninovou ihlou
2018-04-12- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Pečené a grilované mäso
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas prípravy : 10 min.
- Celkový čas : 10 min.
Popis
Grilované rebierka so zeleninovou ihlou. Podávame s pečivom.
Ingrediencie
- 1,6 kg bravčových rebierok
- 2 ks cibule
- 150 g rajčinového pretlaku
- divé korenie (čierne korenie celé
- nové korenie celé
- bobkový list a tymian.)
- 2 strúčik cesnaku
- olej
- soľ
- 150 g kečupu
- 6 lyžica medu
- 3 lyžica korenia na grilovanie
- 3 lyžica farebného drveného korenia
- 5 strúčik prelisovaného cesnaku
- 6 lyžica olivového oleja
- farebné papriky
- cibuľu
- huby (šampiňóny, hlivu)
- cukinu
- olivový olej
Postup
Krok 1
Na oleji opražíme na hrubo pokrájaný cesnak a cibuľu, pridáme rajčinový pretlak, zalejeme vodou, ochutíme divým korením, osolíme.
Krok 2
Do zmesi vložíme rebierka, ktoré 30 minút varíme.
Krok 3
Odstavíme a necháme do druhého dňa v šťave odležať.
Krok 4
Rebierka potom opekáme na grile za súčasného potierania marinádou.
Krok 5
Marináda: všetky suroviny zmiešame. Ihla: na kusy pokrájanú zeleninu premiešame s olejom a striedavo napichujeme na ihlu. Ihlu opečieme na grile.
Krok 6
Podávame s pečivom.