Plnené bagety
1970-01-01- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Hrianky, chlebíky
Ingrediencie
- 4 krátke bagety, 1 strúčik cesnaku, 2 papriky, 10 strukov fazule, 100 g sardeliek, 16 vykôstkovaných čiernych olív, 1 rajčinu, šťavu z polovice citróna, 2 lyžice olivového oleja, soľ.
Postup
Krok 1
Papriky rýchle opečieme do čierna. Ošúpeme ich, vyberieme jadrovník, nakrájame a vložíme do misky. Očistené fazuľové struky krátko opražíme na oleji a pridáme k paprikám. Pridáme rajčinu, ktorú ošúpeme a nakrájame. Do misky pridáme aj pokrájané sardelky, olivy, citrónovú šťavu, olej a soľ a všetko čiastočne rozmliaždime. Bagety prekrojíme, prerezaným strúčikom cesnaku rezné plochy jemne natrieme, na polovicu bagety navrstvíme pripravenú zmes, prikryjeme druhou polovicou, pevne zabalíme do fólie, rukami zhora postláčame a ťažkým predmetom zaťažíme (na 1 bagetu, minimálne 1 kg záťaž). Necháme zaťažené odstáť asi 2 hodiny, aby šťava prenikla do celej striedky bagety. Pred konzumovaním, spojené bagety priečne nakrájame na plátky.