Špagety s mušľami
1970-01-01- komentárov
- Kategórie: Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Vodné živočíchy , Cestoviny, pizza , Špagety
Ingrediencie
- 500 g špagiet, 100 g chudšieho údeného bravčového bôčika, 2 strúčiky cesnaku, 1 čili papričku, olivový olej, 1 kg mušlí s ulitami, 2 dl bieleho vína, 1 viazaničku petržlenovej vňate, drvené čierne korenie.
Postup
Krok 1
Údený bôčik pokrájame na veľmi tenké plátky, ktoré opražíme na olivovom oleji. Pridáme na tenké plátky pokrájaný cesnak, umyté mušle aj s ulitami, nadrobno pokrájanú papričku, víno a prikryté dusíme asi 10 minút. V osolenej vode uvaríme špagety. Mušle varechou presunieme na jednu polovicu nádoby v ktorej sme ich pripravovali a do šťavy pridáme olivový olej, uvarené špagety, posypeme ich korením a nadrobno pokrájanou petržlenovou vňaťou (stopky na jemno, listy na hrubo). Prikryjeme a necháme asi 5 minút odstáť.