Jablkové lievance

1970-01-01

Ingrediencie

  • 230 g hladkej múky, 3 dl mlieka, 3 lyžice kryštálového cukru, 2 lyžice práškového cukru, mletú škoricu, 3 vajcia, 3 lyžice stuženého tuku, citrónovú kôru, soľ, 1/2 kg jabĺk, na hrot noža prášku do pečiva.

Postup

Krok 1

Do preosiatej múky nalejeme mlieko a pridáme dobre rozmiešané žĺtky s cukrom. Do zmesi postupne pridáme soľ, postrúhanú kôru, prášok do pečiva a dobre premiešame. Nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh z bielok a ošúpané, jadrovníkov zbavené, na malé kocky pokrájané jablká. Z hmoty tvoríme na špeciálnej panvici lievance, ktoré opečieme z oboch strán. Horúce lievance obalíme v škoricovom cukre a podávame.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1028
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1029

Podobné recepty:
  • Zapekané zemiaky s fazuľovými strukmi

    Zapekané zemiaky s fazuľovými strukmi

  • Vajcia v horčicovej omáčke

    Vajcia v horčicovej omáčke

  • Brokolica s tofu, hráškom, šampiónmi a zemiakmi

    Brokolica s tofu, hráškom, šampiónmi a zemiakmi

kuk