Jablkové lievance
1970-01-01- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Múčniky
Ingrediencie
- 230 g hladkej múky, 3 dl mlieka, 3 lyžice kryštálového cukru, 2 lyžice práškového cukru, mletú škoricu, 3 vajcia, 3 lyžice stuženého tuku, citrónovú kôru, soľ, 1/2 kg jabĺk, na hrot noža prášku do pečiva.
Postup
Krok 1
Do preosiatej múky nalejeme mlieko a pridáme dobre rozmiešané žĺtky s cukrom. Do zmesi postupne pridáme soľ, postrúhanú kôru, prášok do pečiva a dobre premiešame. Nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh z bielok a ošúpané, jadrovníkov zbavené, na malé kocky pokrájané jablká. Z hmoty tvoríme na špeciálnej panvici lievance, ktoré opečieme z oboch strán. Horúce lievance obalíme v škoricovom cukre a podávame.