Zapekané rybie filé

1970-01-01

Ingrediencie

  • 700 g rybieho filé, 700 g špenátových listov, 2,5 dl bieleho prírodného vína, 30 g strúhaného parmezánu, 60 masla, soľ, štipku muškátového orieška, mleté čierne korenie, 50 g múky, 1/2 l mlieka.

Postup

Krok 1

Špenát posolíme a podusíme na masle. Rybie filé vložíme do vína, posolíme, posypeme mletým čiernym korením a muškátovým orieškom, pridáme kúsok masla, privedieme do varu a krátko povaríme. Na masle osmažíme múku, pridáme mlieko a uvaríme bešamelovú omáčku. Omáčku osolíme, okoreníme, pridáme muškátový oriešok a primiešame vývar, v ktorom sa varilo filé. Uvarené filé poukladáme do vymastenej formy (napr. tortovej). Rybu zalejeme bešamelovou omáčkou, navrstvíme udusený špenát, ktorý prelejeme omáčkou, opäť navrstvíme rybu, nalejeme omáčku a posypeme parmezánom. Vložíme na 15 minút do rúry a zapečieme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 672
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

673

Podobné recepty:
  • Vysmážaný lieň so syrom

    Vysmážaný lieň so syrom

  • Tigrie krevety na kokosovom mlieku

    Tigrie krevety na kokosovom mlieku

  • Mušle so stopkovým zelerom

    Mušle so stopkovým zelerom

kuk