Vrstvený mäsový bochník
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Pečené a grilované mäso , Hovädzie mäso , Z pekáča Jula Viršíka , 1995
Ingrediencie
- 200 g bravčového a 200 g hovädzieho mletého mäsa, žemľu, tri vajcia, 1 dl mlieka, 100 g tvrdého syra, 200 g tvarohu, cesnak, vegetu, mleté čierne korenie, soľ, petržlenovú vňať, maslo, prípadne strúhanku.
Postup
Krok 1
Mäso zmiešame so žemľou namočenou v mlieku, ochutíme dvoma vajciami, strúhaným syrom, soľou, mletým čiernym korením a cesnakom. Polovicu hmoty vložíme do formy 'srnčí chrbát' vymastenej maslom a vysypanej strúhankou. Tvaroh rozmiešame s vajcom, soľou, vegetou, mletým čiernym korením a petržlenovou vňaťou. Rozotrieme na mäso. Druhú časť mäsa dáme na tvaroh. Vrch potrieme maslom. Pečieme vo vyhriatej rúre.