Slivkové knedle z tvarohového cesta
2016-06-16- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Iné , Z pekáča Jula Viršíka , 1995
Ingrediencie
- 200 g mäkkého tvarohu, 200 g polohrubej múky, 1 žĺtok, 20 g masla, 1 dl mlieka, 20 g práškového cukru, štipku soli. Celé alebo vykôstkované slivky, posýpku z opečenej strúhanky, prípadne maku alebo orechov.
Postup
Krok 1
Všetky suroviny dobre premiešame, vypracujeme cesto, ktoré na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku asi jedného centimetra. Cesto pokrájame na štvorce a do každého štvorca položíme slivku, prípadne iné ovocie. Slivku 'zabalíme' do cesta, vytvarujeme guľaté knedle. Knedle varíme vo vriacej vode tri až štyri minúty. Uvarené knedle vyberieme na pomastený pekáč. Posypeme ich posýpkou z opečenej strúhanky, prípadne maku alebo orechov.