Slivkové knedle z tvarohového cesta

2016-06-16

Ingrediencie

  • 200 g mäkkého tvarohu, 200 g polohrubej múky, 1 žĺtok, 20 g masla, 1 dl mlieka, 20 g práškového cukru, štipku soli. Celé alebo vykôstkované slivky, posýpku z opečenej strúhanky, prípadne maku alebo orechov.

Postup

Krok 1

Všetky suroviny dobre premiešame, vypracujeme cesto, ktoré na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku asi jedného centimetra. Cesto pokrájame na štvorce a do každého štvorca položíme slivku, prípadne iné ovocie. Slivku 'zabalíme' do cesta, vytvarujeme guľaté knedle. Knedle varíme vo vriacej vode tri až štyri minúty. Uvarené knedle vyberieme na pomastený pekáč. Posypeme ich posýpkou z opečenej strúhanky, prípadne maku alebo orechov.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1381
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1382

Podobné recepty:
  • Lotyšský fazuľový šalát

    Lotyšský fazuľový šalát

  • Panettone a maslový puding

    Panettone a maslový puding

  • Jednoduché cestoviny s tuniakom

    Jednoduché cestoviny s tuniakom

kuk