Medvedie tlapky II
2002-04-16- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
Ingrediencie
- 150 g hladkej múky, pol lyžičky kypriaceho prášku, 60 g strúhaných vlašských orechov, 70 g práškového cukru, mletá škorica, 1 klinček, 100 g masla, 1 vajíčko, stužený tuk na vymazanie plechu, vanilkový cukor.
Postup
Krok 1
Múku preosejeme a premiešame s kypriacim práškom. Pridáme strúhané orechy, cukor, mletú škoricu a klinček. V zmesi rozmiešame maslo a pomocou vajíčka spracujeme na cesto. Necháme krátko odpočinúť, vyvaľkáme do valčeka. Odkrajujeme rovnomerné kúsky, zľahka ich obaľujeme v múke a vtláčame do vymastených formičiek. Upečieme do zlatista. Tlapky vyklopíme na dosku a horúce obaľujeme práškovým a vanilkovým cukrom.