Medvedie tlapky II

2002-04-16

Ingrediencie

  • 150 g hladkej múky, pol lyžičky kypriaceho prášku, 60 g strúhaných vlašských orechov, 70 g práškového cukru, mletá škorica, 1 klinček, 100 g masla, 1 vajíčko, stužený tuk na vymazanie plechu, vanilkový cukor.

Postup

Krok 1

Múku preosejeme a premiešame s kypriacim práškom. Pridáme strúhané orechy, cukor, mletú škoricu a klinček. V zmesi rozmiešame maslo a pomocou vajíčka spracujeme na cesto. Necháme krátko odpočinúť, vyvaľkáme do valčeka. Odkrajujeme rovnomerné kúsky, zľahka ich obaľujeme v múke a vtláčame do vymastených formičiek. Upečieme do zlatista. Tlapky vyklopíme na dosku a horúce obaľujeme práškovým a vanilkovým cukrom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 843
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

844

Podobné recepty:
  • Jablkovo orechový koláč

    Jablkovo orechový koláč

  • Jablkové rezy

    Jablkové rezy

  • Kokosové rezy

    Kokosové rezy

kuk