Milánske ragú
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Cudzokrajná kuchyňa , Talianska kuchyňa
Ingrediencie
- 1 cibuľu, 1 väčšiu mrkvu, petržlenovú vňať, 200 g bravčového mäsa, kocku bujónu, konzervu rajčinového pretlaku alebo kečup, olej.
Postup
Krok 1
Mäso pomelieme, cibuľu a mrkvu postrúhame na jemnom strúhadle. Zeleninu podusíme na oleji, pridáme mäso s rozdrvenou kockou bujónu a dusíme za stáleho miešania dovtedy, kým hmota zhnedne. Potom pridáme pretlak alebo kečup a varíme hodinu na miernom ohni. Ak treba, podlievame vodou. Môžeme si uvariť aj viacnásobnú dávku ragú do zásoby a uchovať v mrazničke. Podávame s cestovinou, posypané nastrúhaným syrom alebo parmezánom.