Talianske kuracie prsia
2002-06-06- komentárov
- Kategórie: Cudzokrajná kuchyňa , Talianska kuchyňa , Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
Ingrediencie
- 4 kuracie prsia, 100 g čerstvého špenátu, 100 g ementálu, olej, korenie čili, biele korenie, postrúhaný muškátový oriešok, 1 smotanu, 1 vajce, 3 strúčiky cesnaku, 50 g strúhaného ementálu, 1 smotanu, múku, soľ, 3 rajčiny, balsamikový ocot, bielu bagetu, grepový džús, čínsku kapustu, viazaničku červených reďkvičiek.
Postup
Krok 1
Do kuracích pŕs urobíme otvor. Mäsu zvnútra i zvonku osolíme a okoreníme, vložíme klátik ementálu potretý korením čili. Otvor uzatvoríme ihlami. Mäso pomúčime. Na olivovom oleji podusíme pokrájané listy špenátu. Cibuľu pokrájame na hrubo a polovicu pridáme ku špenátu. Pridáme na drobno pokrájaný cesnak, osolíme okoreníme, pridáme muškátový oriešok a premiešame. Úzku a hlbokú formu vytrieme maslom, poukladáme do nej naplnené a pomúčené mäso. Vložíme do rúry vyhriatej na 150 stupňov Celzia. Pečieme asi 10 minút. Rajčiny sparíme, ošúpeme, odstránime zrniečka a pokrájame na kocky. Na olivovom oleji speníme druhú polovicu pokrájanej cibule. Pridáme rajčiny, pokvapkáme balsamikovým octom, premiešame. Bazalku pokrájame na malé kúsky, premiešame s rajčinami a odstavíme. Smotanu zmiešame s vajcom a postrúhaným ementálom. Kuracie prsia vyberieme, zalejeme smotanou so syrom. Zapečieme pri teplote zvýšenej na 250 stupňov Celzia. Kapustu pokrájame na väčšie kúsky, pridáme pokrájané reďkvičky, lyžicu olivového oleja, osolíme, okoreníme, pridáme grepový džús a okyslíme balsamikovým octom. Premiešame Na tanier dáme časť špenátu, časť rajčín, časť šalátu a 1 kus mäsa.