Kuracie krídelká s karí omáčkou
2002-06-13- komentárov
- Kategórie: Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
Ingrediencie
- 1 lístkové cesto, 8 krídeliek, 1 jablko, polovicu baklažánu, 1 vajce, hladkú múku, soľ, 60 g hrozienok, 1/2 lyžičky korenie karí, 1 šľahačkovú smotanu, soľ, olivový olej.
Postup
Krok 1
Lístkové cesto rozvaľkáme na plát a povykrajujeme kolieska ako na pagáče. Kolieska poukladáme na pekáč. Z cesta povykrajujeme ďalšie kolieska tak, že vykrojíme z nich stred. Kruhy (široké asi 1 cm) poukladáme na kolieska z cesta tak, aby vznikli misky. Jednotlivé časti cesta potierame vajcom, aby sa zlepili. Upečieme vo vyhriatej rúre. Hrubšiu časť krídeliek okolo kĺbika narežeme a mäso oddelíme od kosti tak, že ho stiahneme od kosti a ponecháme spojené s kosťou. Mäso osolíme. Jablko ošúpeme, pokrájame na mesiačiky. Ošúpaný baklažán pokrájame na kúsky vo veľkosti mesiačikov z jablka. Kúskami jablka a baklažánu naplníme krídelká. Mäso uzatvoríme, namočíme do cesta pripraveného z vajca, soli a hladkej múky a vysmažíme. Na panvici zohrejeme olivový olej, pridáme sparené hrozienka, kúsky jablka a baklažánu, krátko osmažíme, pridáme korenie karí, premiešame, pridáme smotanu a prehrejeme. Misky upečené z lístkového cesta naplníme pripravenou zmesou.