Plnená kyslá kapusta
2003-02-03- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Mleté mäso , Hovädzie mäso
Ingrediencie
- Kyslú kapustu – 1 vrecúško, 2 rajčinové pretlaky, zeleninovú koreniacu zmes, 600 g mletého bravčového mäsa, 200 g mletého hovädzieho mäsa, čabajku, cibuľu, cesnak, múku, 4 žemle, cukor, kečup, mleté čierne korenie, soľ, rascu, 2 vajcia, kyslú smotanu.
Postup
Krok 1
Do hrnca vložíme kyslú kapustu, pridáme rajčinový pretlak, kúsok čabajky a necháme variť. Z mletého mäsa vytvoríme zmes ako na karbonátky – pridáme vajce, žemle, korenie, zeleninovú koreniacu zmes, cibuľu pokrájanú na kocky a prelisovaný cesnak. Z mäsovej zmesi tvoríme guľky, ktoré lyžicou vkladáme do variacej sa kapusty. Necháme povariť. Hotové guľky dáme na tanier. Na každú porciu pridáme lyžičku kyslej smotany.