Pečená cibuľa
2003-10-31- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Predjedlá, chuťovky, nátierky , Predjedlá , Prívarky, omáčky, prílohy , Prílohy
Ingrediencie
- 8 stredne veľkých cibúľ, 4 lyžice masla, bylinky (napríklad kôpor, alebo petržlenovú vňať, alebo bazalku).
Postup
Krok 1
Očistenú cibuľu rozkrojíme na kríž tak, aby sa nám nerozpadla. Cibuľu, pri rozkrojenej časti prstami postláčame, aby sa mierne roztvorila. Do zárezov povtláčame maslo, vymiešané s posekanými bylinkami. Pekáč vymastíme olejom a cibule dáme upiecť. Upečené cibule sú vhodné k pečenej hydine, alebo inému pečenému mäsu.