Plnené šampiňónové klobúčiky I
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy z húb
Ingrediencie
- Päť stredne veľkých, čerstvých šampiňónov, 1 cibuľu, 1 bielok z vajca, lyžicu tuku, lyžicu masla, čerstvú petržlenovú vňať, biele korenie, soľ, 60 g postrúhaného údeného syra, hlávkový šalát, rajčinu, papriku, prípadne inú zeleninu.
Postup
Krok 1
Šampiňóny umyjeme, nožičky odkrojíme a vnútro opatrne lyžicou vydlabeme. Klobúčiky odložíme a ostatné spolu s cibuľou nadrobno pokrájame. Cibuľu podusíme na tuku, pridáme zbytky húb, posolíme a okoreníme. Necháme vychladnúť a pridáme postrúhaný syr, petržlenovú vňať a tuhý sneh z bielka. Klobúčiky naplníme masou, dáme na vymastený pekáčik a zapečieme, približne 10 minút. Podávame na hlávkovom šaláte spolu so zeleninou.