Tekvicová polievka II

2002-11-19

Ingrediencie

  • 1 kg tekvice, 60 g masla, 1 posekanú cibuľu, 4 šálky kuracieho bujónu soľ, mleté biele korenie, 3/4 šálky smotany.

Postup

Krok 1

Tekvicu ošúpeme a pokrájame na kúsky strednej veľkosti. Zohrejeme maslo, pridáme cibuľu a necháme smažiť 15 minút na malom ohni. Pridáme tekvicu a bujón a prikryté dusíme 20 minút (pokým tekvica nezmäkne). Odstavíme a necháme vychladnúť. Takto pripravenú tekvicu vymixujeme na jemnú konzistenciu. Preložíme späť do hrnca. Ochutíme soľou a korením. Nakoniec pridáme smotanu a zohrejeme na malom ohni.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1096
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1097

Podobné recepty:
  • Hovädzia polievka z mletého mäsa

    Hovädzia polievka z mletého mäsa

  • Broskyňová polievka

    Broskyňová polievka

  • Obarová polievka na spôsob hovädzej

    Obarová polievka na spôsob hovädzej

kuk