Tekvicová polievka II
2002-11-19- komentárov
- Kategórie: Polievky , Zeleninové
Ingrediencie
- 1 kg tekvice, 60 g masla, 1 posekanú cibuľu, 4 šálky kuracieho bujónu soľ, mleté biele korenie, 3/4 šálky smotany.
Postup
Krok 1
Tekvicu ošúpeme a pokrájame na kúsky strednej veľkosti. Zohrejeme maslo, pridáme cibuľu a necháme smažiť 15 minút na malom ohni. Pridáme tekvicu a bujón a prikryté dusíme 20 minút (pokým tekvica nezmäkne). Odstavíme a necháme vychladnúť. Takto pripravenú tekvicu vymixujeme na jemnú konzistenciu. Preložíme späť do hrnca. Ochutíme soľou a korením. Nakoniec pridáme smotanu a zohrejeme na malom ohni.