Piešťanský závitok
2002-09-25- komentárov
- Kategórie: Teľacie mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 400 g teľacieho stehna, 40 g údenej slaniny bez kože, 40 g ryže, 40 g cibule, 1 vajce, 60 g zeleru, 40 g petržlenu, 60 g mrkvy, čierne korenie, nové korenie, bobkový list, 40 g hladkej múky, 2 dl smotany, 1 dl mlieka, 60 g tuku, 30 g masla, citrón, soľ, voda, 1 dl bieleho vína.
Postup
Krok 1
Teľacie stehno nakrájame na rezne (plátky), zľahka naklepeme, osolíme a naplníme plnkou. Plnka: Časť koreňovej zeleniny nakrájame na rezance, dusíme na údenej slanine, osolíme, okoreníme a spojíme vajcom. Primiešame nie celkom dovarenú ryžu. Plnkou naplnené rezne zvinieme, spevníme špáradlom a dusíme na zeleninovom základe do mäkka. Mäkké závitky vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, popražíme, zalejeme vodou a povaríme. Omáčku pretlačíme sitom (prepasírujeme), pridáme mlieko, prevedieme varom, dochutíme citrónom, octom, bielym vínom a pred podávaním zjemníme smotanou a maslom. Ako prílohu podávame ryžu.