Piešťanský závitok

2002-09-25

Ingrediencie

  • 400 g teľacieho stehna, 40 g údenej slaniny bez kože, 40 g ryže, 40 g cibule, 1 vajce, 60 g zeleru, 40 g petržlenu, 60 g mrkvy, čierne korenie, nové korenie, bobkový list, 40 g hladkej múky, 2 dl smotany, 1 dl mlieka, 60 g tuku, 30 g masla, citrón, soľ, voda, 1 dl bieleho vína.

Postup

Krok 1

Teľacie stehno nakrájame na rezne (plátky), zľahka naklepeme, osolíme a naplníme plnkou. Plnka: Časť koreňovej zeleniny nakrájame na rezance, dusíme na údenej slanine, osolíme, okoreníme a spojíme vajcom. Primiešame nie celkom dovarenú ryžu. Plnkou naplnené rezne zvinieme, spevníme špáradlom a dusíme na zeleninovom základe do mäkka. Mäkké závitky vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, popražíme, zalejeme vodou a povaríme. Omáčku pretlačíme sitom (prepasírujeme), pridáme mlieko, prevedieme varom, dochutíme citrónom, octom, bielym vínom a pred podávaním zjemníme smotanou a maslom. Ako prílohu podávame ryžu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 749
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

750

Podobné recepty:
  • Medailóniky gruzínsky spôsob

    Medailóniky gruzínsky spôsob

  • Maďarský fazuľový guláš

    Maďarský fazuľový guláš

  • Tesinské kotlety

    Tesinské kotlety

kuk