Jablková ryža
2003-01-17- komentárov
- Kategórie: Prívarky, omáčky, prílohy , Prílohy
Ingrediencie
- 1 lyžicu masla (margarínu), 2 hrnčeky ryže, tri hrnčeky zeleninového vývaru z kocky, 1 jablko, polovicu citróna, soľ, mleté biele korenie.
Postup
Krok 1
Rúru vyhrejeme na 170 stupňov Celzia. V kastróliku zohrejeme lyžicu masla (margarínu), opražíme na ňom dva hrnčeky ryže, zalejeme tromi hrnčekmi zeleninového vývaru z kocky a povaríme. Ryžu premiešame, prikryjeme a v predhriatej rúre dusíme asi 30 minút. Jablko ošúpeme, zbavíme jadrovníka a pokrájame na asi centimetrové kocky. Premiešame so šťavou z polovice citróna. Pred dodusením ryže primiešame do nej kocky jablka, prípadne dochutíme soľou a korením. Vmiešame ešte lyžicu posekanej petržlenovej vňate.