Jablková ryža

2003-01-17

Ingrediencie

  • 1 lyžicu masla (margarínu), 2 hrnčeky ryže, tri hrnčeky zeleninového vývaru z kocky, 1 jablko, polovicu citróna, soľ, mleté biele korenie.

Postup

Krok 1

Rúru vyhrejeme na 170 stupňov Celzia. V kastróliku zohrejeme lyžicu masla (margarínu), opražíme na ňom dva hrnčeky ryže, zalejeme tromi hrnčekmi zeleninového vývaru z kocky a povaríme. Ryžu premiešame, prikryjeme a v predhriatej rúre dusíme asi 30 minút. Jablko ošúpeme, zbavíme jadrovníka a pokrájame na asi centimetrové kocky. Premiešame so šťavou z polovice citróna. Pred dodusením ryže primiešame do nej kocky jablka, prípadne dochutíme soľou a korením. Vmiešame ešte lyžicu posekanej petržlenovej vňate.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 758
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

759

Podobné recepty:
  • Mexická omáčka (mole) ku kuraciemu mäsu

    Mexická omáčka (mole) ku kuraciemu mäsu

  • Červená kapusta na víne

    Červená kapusta na víne

  • Tarhoňa (cestovinová ryža)

    Tarhoňa (cestovinová ryža)

kuk