Karamelové rezy
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty , Z pekáča Jula Viršíka , 1996
Ingrediencie
- 400 g polohrubej múky, 300 g cukru, 5 vajec, prášok do pečiva, trocha vody a oleja. Na karamel: 300 g cukru, 2 dl studenej vody, 1 Zlatý klas, 2 dl vody, maslo, žĺtok.
Postup
Krok 1
Cukor vymiešame so žĺtkami, pridáme trochu vody a oleja, múku, prášok do pečiva a sneh z bielkov. Zľahka premiešame a upečieme. Upečené, ešte teplé, piškótové cesto zrolujeme a necháme vychladnúť. Cukor rozpálime na karamel, pridáme studenú vodu a za stáleho miešania varíme ďalej. V hrnčeku rozmiešame Zlatý klas v 2 dl vody a pridáme do karamelu. Zmes rozvaríme a keď zhustne a zvláčnie, tak ju odstavíme. V ďalšom hrnčeku rozmiešame maslo so žĺtkom. Studený karamel pridáme do masla so žĺtkom, rozmiešame a natierame na stuhnuté piškótové cesto, zrolujeme a necháme stuhnúť.