Cisársky rezeň

2016-04-18
  • Počet porcií : 2
  • Čas prípravy : 15 min.
  • Čas varenia : 30 min.
  • Celkový čas : 45 min.

Popis

Rezne opekané v omáčke podávame s maslovými haluškami, varenými zemiakmi alebo ryžou.

Ingrediencie

  • 400 g mäsa z teľacieho stehna
  • 40 g tuku
  • 20 g masla
  • 1 lyžica bešamelovej omáčky
  • soľ
  • 2 dl šľahačky
  • 2 dl vývaru z kostí
  • 0,5 dl bieleho vína
  • 1 ks citrón
  • 10 g hladkej múky

Postup

Krok 1

Z teľacieho stehna nakrájame rezne, okrajové blany narežeme, zľahka naklepeme, naklepanú stranu slabo pomúčime a po oboch stranách opečieme na rozpálenom tuku do zlatista.

Krok 2

Výpek podlejeme vývarom, pridáme bešamelovú omáčku, maslo a šľahačku, dôkladne rozšľaháme a krátko povaríme. Prevarenú omáčku zjemníme a chuťovo zvýrazníme vínom a citrónovou šťavou. V takto pripravenej omáčke opečené rezne krátko podusíme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1129
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1130

Podobné recepty:
  • Teľacie na hrášku

    Teľacie na hrášku

  • Mäso marinované v jogurte

    Mäso marinované v jogurte

  • Vyprážané kuracie mäso na čínsky spôsob

    Vyprážané kuracie mäso na čínsky spôsob

kuk