Cisársky rezeň
2016-04-18- komentárov
- Kategórie: Teľacie mäso , Vyprážané mäso
- Počet porcií : 2
- Čas prípravy : 15 min.
- Čas varenia : 30 min.
- Celkový čas : 45 min.
Popis
Rezne opekané v omáčke podávame s maslovými haluškami, varenými zemiakmi alebo ryžou.
Ingrediencie
- 400 g mäsa z teľacieho stehna
- 40 g tuku
- 20 g masla
- 1 lyžica bešamelovej omáčky
- soľ
- 2 dl šľahačky
- 2 dl vývaru z kostí
- 0,5 dl bieleho vína
- 1 ks citrón
- 10 g hladkej múky
Postup
Krok 1
Z teľacieho stehna nakrájame rezne, okrajové blany narežeme, zľahka naklepeme, naklepanú stranu slabo pomúčime a po oboch stranách opečieme na rozpálenom tuku do zlatista.
Krok 2
Výpek podlejeme vývarom, pridáme bešamelovú omáčku, maslo a šľahačku, dôkladne rozšľaháme a krátko povaríme. Prevarenú omáčku zjemníme a chuťovo zvýrazníme vínom a citrónovou šťavou. V takto pripravenej omáčke opečené rezne krátko podusíme.