Pečené kuracie prsia s čínskymi rezancami (Chorvátske jedlo)
2003-01-02- komentárov
- Kategórie: Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka , Cudzokrajná kuchyňa , Iné
Ingrediencie
- 1 kuracie prsia s kosťou a kožou, 100 g plesňového syra (napr. Nivy), 100 g bravčovej šunky, 1 červenú papriku, 1 zelenú papriku, 50 g čínskych rezancov, šalotku, cesnak, 2 dl smotany, bazalka, mleté biele korenie, olivový olej.
Postup
Krok 1
Vykostené kuracie mäso osolíme, okoreníme bielym korením, opečieme z oboch strán a ďalej pečieme 10 až 15 minút pri 200° Celzia. Pokrájanú šalotku, cesnak a červenú a zelenou papriku urestujeme na olivovom oleji a zmiešame s uvarenými čínskymi rezancami. V smotane rozohrejeme postrúhaný plesňový syr, pridáme na menšie kocky pokrájanú šunku a bazalku. Omáčkou polievame upečené kuracie mäso.