Vyprážaná teľacia hruď

2003-02-10

Ingrediencie

  • 600 g teľacej hrude s kosťou, 2 vajcia, 1 dl mlieka, 40 g hladkej múky, 100 g strúhanky, 150 g tuku.

Postup

Krok 1

Očistenú a umytú teľaciu hruď vložíme do osolenej vriacej vody a necháme prudko variť asi 8 minút. Ovarenú hruď schladíme v studenej vode, odstránime rebrové kosti a osušíme čistou utierkou. Takto upravenú hruď narežeme na rovnaké diely, osolíme, obalíme v trojobale (múka, vajcia, strúhanka) a po oboch stranách vypražíme na rozpálenom tuku do zlatista. Ako prílohu podávame varené zemiaky posypané posekaným petržlenom a rez citróna.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 567
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

568

Podobné recepty:
  • Teľacie mäso na paprike

    Teľacie mäso na paprike

  • Bratislavské rezne (prešporské šnicle)

    Bratislavské rezne (prešporské šnicle)

  • Holštajnské teľacie stehno

    Holštajnské teľacie stehno

kuk