Vyprážaná teľacia hruď
2003-02-10- komentárov
- Kategórie: Teľacie mäso , Vyprážané mäso
Ingrediencie
- 600 g teľacej hrude s kosťou, 2 vajcia, 1 dl mlieka, 40 g hladkej múky, 100 g strúhanky, 150 g tuku.
Postup
Krok 1
Očistenú a umytú teľaciu hruď vložíme do osolenej vriacej vody a necháme prudko variť asi 8 minút. Ovarenú hruď schladíme v studenej vode, odstránime rebrové kosti a osušíme čistou utierkou. Takto upravenú hruď narežeme na rovnaké diely, osolíme, obalíme v trojobale (múka, vajcia, strúhanka) a po oboch stranách vypražíme na rozpálenom tuku do zlatista. Ako prílohu podávame varené zemiaky posypané posekaným petržlenom a rez citróna.