Gulášová polievka II
2003-02-06- komentárov
- Kategórie: Cudzokrajná kuchyňa , Maďarská kuchyňa , Polievky , Hnedé polievky
Ingrediencie
- 500 g hovädzieho mäsa, 2 až 3 mrkvy, 150 až 200 g zeleru, 1 veľkú cibuľu, 2 až 3 petržleny, 0,5 dl oleja, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, soľ, Vegetu, rascu, strúčik cesnaku.
Postup
Krok 1
Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na malé kocky (približne 2 až 3 cm). Zeleninu očistíme, mrkvu pokrájame na kolieska, zeler na kúsky asi 4 cm malé. Do hrnca dáme olej, ktorý zohrejeme, pridáme mrkvu, necháme asi 2 minuty smažiť, potom dáme ostatnú zeleninu a prikryté pomaly dusíme asi 5 minút. Potom pridáme mletú červenú papriku, premiešame, pridáme mäso, soľ, Vegetu, mleté čierne korenie, prelisovaný cesnak, premiešame a zalejeme 0,5 l vody. Pomaly varíme do zmäknutia mäsa. Pridáme na malé kocky pokrájané zemiaky a varíme pokým nezmäknú. Ak je polievka príliš riedka, môžeme ju zahustiť múkou rozmiešanou vo vode. Podľa potreby môžeme pridať 1 malý feferón.