Gulášová polievka II

2003-02-06

Ingrediencie

  • 500 g hovädzieho mäsa, 2 až 3 mrkvy, 150 až 200 g zeleru, 1 veľkú cibuľu, 2 až 3 petržleny, 0,5 dl oleja, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, soľ, Vegetu, rascu, strúčik cesnaku.

Postup

Krok 1

Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na malé kocky (približne 2 až 3 cm). Zeleninu očistíme, mrkvu pokrájame na kolieska, zeler na kúsky asi 4 cm malé. Do hrnca dáme olej, ktorý zohrejeme, pridáme mrkvu, necháme asi 2 minuty smažiť, potom dáme ostatnú zeleninu a prikryté pomaly dusíme asi 5 minút. Potom pridáme mletú červenú papriku, premiešame, pridáme mäso, soľ, Vegetu, mleté čierne korenie, prelisovaný cesnak, premiešame a zalejeme 0,5 l vody. Pomaly varíme do zmäknutia mäsa. Pridáme na malé kocky pokrájané zemiaky a varíme pokým nezmäknú. Ak je polievka príliš riedka, môžeme ju zahustiť múkou rozmiešanou vo vode. Podľa potreby môžeme pridať 1 malý feferón.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1019
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1020

Podobné recepty:
  • Indiánske špagety

    Indiánske špagety

  • Broskyňová polievka

    Broskyňová polievka

  • Žemľové knedličky

    Žemľové knedličky

kuk