Pražský teľací rezeň
2003-02-17- komentárov
- Kategórie: Teľacie mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 400 g teľacieho stehna, 40 g tuku, 60 g masla, 40 g šunky, 2 vajcia, soľ, 2 dl vývaru z kostí, pažítka, 0.5 dl bieleho vína.
Postup
Krok 1
Z teľacieho stehna naprieč vlákna nakrájame rezne, okrajové blany narežeme, zľahka naklepeme, osolíme, naklepanú stranu slabo pomúčime a po oboch stranách opečieme na rozpálenom tuku do zlatista. Tuk po opekaní zaprášime múkou, popražíme, zalejeme vývarom, pridáme časť masla a varíme tak dlho, až sa šťava začne oddeľovať od tuku. Hotovú šťavu zjemníme bielym vínom. Šunku narežeme na plátky, opečieme a zvinieme do tvaru lievika. Vajcia opražíme na masle s prísadou pokrájanej pažítky. Pri podávaní prelejeme a rezne šťavou a obložíme lievikmi šunky naplnenými miešanými vajciami. Ako prílohu podávame vyprážané zemiaky, opekané zemiaky alebo dusenú ryžu posypané sekaným zeleným petržlenom.