Zeleninové lasagne

2003-07-08

Ingrediencie

  • 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, trochu petržlenovej vňate, 2 polievkové lyžice masla, 3 polievkové lyžice polohrubej múky, 1/2 l mlieka, 1/4 l zeleninového vývaru alebo vody, 1 - 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy, soľ, mleté čierne korenie, 300 g mrkvy, 300 g kalerábu, 300 g zemiakov, 1 cukinu, 3 až 5 polievkových lyžíc oleja, maslo na vymastenie formy, 200 a 100 g tvrdého syra.

Postup

Krok 1

Rúru predhrejeme na 180 stupňov Celzia. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nadrobno nakrájame, vňať umyjeme a najemno nasekáme. Cibuľu a cesnak opražíme na 2 polievkových lyžiciach masla, zaprášime múkou a krátko opražíme, za stáleho miešania zalejeme mliekom a vývarom, ktorý sme pripravili podľa návodu na obale, vmiešame vňať, dochutíme soľou, mletým korením, citrónovou šťavou, 10 minút necháme na minime pobublávať, z času na čas premiešame. Zeleninu očistíme a umyjeme. Mrkvu, kaleráb, zemiaky a cukinu nakrájame na tenké dlhé plátky. Zeleninu, okrem cukiny, postupne opražíme na oleji. Pekáč alebo nákypovú formu vymastíme maslom. 200 g syra nakrájame na plátky, zvyšok nastrúhame. Pekáč vyložíme plátkami zemiakov, trochu osolíme a okoreníme. Poukladáme syr nakrájaný na plátky, naň cukinu, osolíme, okoreníme. Nakoniec uložíme mrkvu, kaleráb, zalejeme omáčkou, posypeme nastrúhaným syrom. Vložíme do predhriatej rúry, dozlatista zapekáme asi 35 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 920
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

921

Podobné recepty:
  • Čína na český spôsob

    Čína na český spôsob

  • Indická a vegetariánska pochúťka - samosy

    Indická a vegetariánska pochúťka - samosy

  • Reďkev s tvarohovým krémom

    Reďkev s tvarohovým krémom

kuk