Baklažán v smotane
2015-11-26- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
Popis
Jednoduché jedlo, ktoré Vás poteší svojou jemnou chuťou. Baklažán v smotane ešte dozdobíme kôprom.
Ingrediencie
- 2 ks stredne veľké baklažány
- 1 lyžica hladkej múky
- 2 lyžica smotany
- kôpor
- soľ
- mleté biele korenie
Postup
Krok 1
Baklažány ošúpeme, umyjeme, nakrájame na kúsky, vložíme na 5 minút do horúcej vody. Sparené kúsky baklažánu scedíme, obalíme v múke a vypražíme. Opražené kúsky baklažánu dáme do zapekacej misky, prelejeme smotanou a vložíme do rúry na 30 až 40 minút.
Krok 2
Pred podávaním posypeme pokrájanou zelenou petržlenovou vňaťou, alebo kôprom.