Baklažán na kórejský spôsob

2015-11-26

Popis

Baklažán pripravený podľa kórejského receptu. Podávame ho ako šalát k jedlám.

Ingrediencie

  • 2 kg baklažánov
  • 6 lyžica soli
  • 1 ks vetvičku petržlenovej alebo zelerovej vňate
  • 5 strúčik cesnaku
  • 3 ks veľké cibule
  • 1.5 dl oleja
  • 1.5 dl octu
  • 2 lyžica cukru
  • 1 lyžica soli
  • 3 lyžica vriacej vody
  • 3 ks papriky červenej farby

Postup

Krok 1

Baklažány ošúpeme a pozdĺžne prekrojíme na 4 časti a poukladáme ich do hrnca. Zalejeme ich vodou (asi 3 litre), pridáme soľ a varíme asi 10 minút. Po vychladnutí baklažány pokrájame na menšie kúsky, ktoré vložíme do skleneného pohára (pohárov). Cibuľu najemno pokrájame, najmeno pokrájame aj petržlenovú (zelerovú) vňať, pridáme prelisovaný cesnak, olej, ocot, cukor, soľ a vriacu vodu.

Krok 2

Nakoniec primiešame na tenké rezančeky pokrájanú červenú papriku. Marinádou zalejeme pokrájané baklažány, poháre uzatvoríme a odložíme do chladničky. Podávame ako šalát.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 963
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

964

Podobné recepty:
  • Šalát z marinovaného syra feta

    Šalát z marinovaného syra feta

  • Heren Salat

    Heren Salat

  • Špenátový šalát II

    Špenátový šalát II

kuk