Baklažán na kórejský spôsob
2015-11-26- komentárov
- Kategórie: Šaláty , Zeleninové šaláty
Popis
Baklažán pripravený podľa kórejského receptu. Podávame ho ako šalát k jedlám.
Ingrediencie
- 2 kg baklažánov
- 6 lyžica soli
- 1 ks vetvičku petržlenovej alebo zelerovej vňate
- 5 strúčik cesnaku
- 3 ks veľké cibule
- 1.5 dl oleja
- 1.5 dl octu
- 2 lyžica cukru
- 1 lyžica soli
- 3 lyžica vriacej vody
- 3 ks papriky červenej farby
Postup
Krok 1
Baklažány ošúpeme a pozdĺžne prekrojíme na 4 časti a poukladáme ich do hrnca. Zalejeme ich vodou (asi 3 litre), pridáme soľ a varíme asi 10 minút. Po vychladnutí baklažány pokrájame na menšie kúsky, ktoré vložíme do skleneného pohára (pohárov). Cibuľu najemno pokrájame, najmeno pokrájame aj petržlenovú (zelerovú) vňať, pridáme prelisovaný cesnak, olej, ocot, cukor, soľ a vriacu vodu.
Krok 2
Nakoniec primiešame na tenké rezančeky pokrájanú červenú papriku. Marinádou zalejeme pokrájané baklažány, poháre uzatvoríme a odložíme do chladničky. Podávame ako šalát.