Pečené papriky v paradajkovej omáčke (Bulharsko)

2003-09-01

Ingrediencie

  • 8 paprík, 5 až 6 paradajok, 1 mrkvu, 1 strúčik cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, petržlenovú vňať, 1 lyžičku hladkej múky.

Postup

Krok 1

Papriky opečieme do čierna. Opečené papriky ošúpeme, zbavíme jadrovníka a zrniečok. Zľahka ich z oboch strán opražíme na troške oleja a vyberieme. Paradajky nahrubo postrúhame, na jemno postrúhame mrkvu a cesnak. Paradajky, mrkvu a cesnak dáme na olej v ktorom sme opražili papriky, zmes osolíme a okoreníme, pridáme nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať a necháme povrieť do zhustnutia. Môžeme pridať aj trochu múky na zahustenie. Papriky uložíme na tanier a zalejeme omáčkou. Podávame s chlebom teplé alebo aj studené. Takto pripravenú paradajkovú omáčku môžeme použiť aj na fašírku, kebabčeta, čevapčiči, a podobne. Papriky môžeme, ale aj nemusíme na oleji opražiť, omáčka má však po nichlepšiu chuť pretože pustia trochu svojej šťavy do oleja.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 797
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

798

Podobné recepty:
  • Stehno z medveďa na ruský spôsob

    Stehno z medveďa na ruský spôsob

  • Bulharský paprikový šalát

    Bulharský paprikový šalát

  • Alsaský bekof (Francúzsko)

    Alsaský bekof (Francúzsko)

kuk