Pečené papriky v paradajkovej omáčke (Bulharsko)
2003-09-01- komentárov
- Kategórie: Cudzokrajná kuchyňa , Bulharská kuchyňa
Ingrediencie
- 8 paprík, 5 až 6 paradajok, 1 mrkvu, 1 strúčik cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, petržlenovú vňať, 1 lyžičku hladkej múky.
Postup
Krok 1
Papriky opečieme do čierna. Opečené papriky ošúpeme, zbavíme jadrovníka a zrniečok. Zľahka ich z oboch strán opražíme na troške oleja a vyberieme. Paradajky nahrubo postrúhame, na jemno postrúhame mrkvu a cesnak. Paradajky, mrkvu a cesnak dáme na olej v ktorom sme opražili papriky, zmes osolíme a okoreníme, pridáme nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať a necháme povrieť do zhustnutia. Môžeme pridať aj trochu múky na zahustenie. Papriky uložíme na tanier a zalejeme omáčkou. Podávame s chlebom teplé alebo aj studené. Takto pripravenú paradajkovú omáčku môžeme použiť aj na fašírku, kebabčeta, čevapčiči, a podobne. Papriky môžeme, ale aj nemusíme na oleji opražiť, omáčka má však po nichlepšiu chuť pretože pustia trochu svojej šťavy do oleja.