Vyprážané kelové závitky s cesnakovou omáčkou
2003-10-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu , Zelenina a zemiaky s mäsom , Zelenina s mäsom
Ingrediencie
- 1 menší kel, 250 g tvrdého syra, 200 g prerastenej slaniny, soľ, mleté biele korenie, múku, vajcia, strúhanku. Studená cesnaková omáčka: 3 strúčiky cesnaku, 2 kyslé smotany, soľ, mleté biele korenie, niekoľko kvapiek tabasca, koňak.
Postup
Krok 1
Vrchné listy z kelu sparíme v osolenej vriacej vode (asi 1 minútu) aby sa nám lepšie s nimi pracovalo. Listy rozprestrieme a tvrdé žilky v strede opatrne naklepeme kladivkom na mäso. Posolíme ich , zľahka okoreníme bielym korením. Na každý list kladieme plátky syra a tenké plátky slaniny (alebo šunky). Bočné okraje preložíme a potom celý list zvinime a spevníme špáradlom. Obalíme v klasickom trojobale – vo vajci, v múke, v strúhanke - a vyprážame. Omáčka: Dve kyslé smotany vymiešame s pretlačeným cesnakom, soľou, korením a tabascom. Cesnak môže byť nahradený dijonskou horčicou prípadne koktailovou omáčkou. Môžeme primiešať majonézu, chilli, koňak a soľ.