Špenátové knedle s parmezánom

2003-11-04

Ingrediencie

  • 70 g detskej krupice, 1/4 l mlieka, 2 lyžice masla, 3 vajcia, 3 rohlíky alebo biele žemle pokrájané na kocky, 1 špenátový pretlak, za hrsť strúhanky, soľ, mleté biele korenie, 5 až 6 strúčikov cesnaku, 100 g masla, 100 g parmezánu.

Postup

Krok 1

Z krupice, mlieka a masla uvaríme hustú krupicovú kašu a necháme ju vychladnúť. Potom pridáme 3 celé vajcia, nakrájané rohlíky, rozmrazený špenátový pretlak (vodu po rozmrazení nepoužijeme), strúhanku podľa potreby, soľ, korenie, prelisovaný cesnak a vypracujeme hmotu, ktorú necháme odstáť 5 až 10 minút (do hmoty môžeme pridať aj na kocky pokrájanú slaninu). Z hmoty ušúľame knedle (o niečo väčšie ako stolnotenisová loptička) a varíme ich v osolenej vriacej vode 20 až 25 minút. Ešte teplé ich povaľkáme v roztopenom masle, posypeme parmezánom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 820
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

821

Podobné recepty:
  • Nepečené gaštanové tyčinky

    Nepečené gaštanové tyčinky

  • Ryžové placky

    Ryžové placky

  • Vyprážané zemiakové hranolčeky

    Vyprážané zemiakové hranolčeky

kuk