Cigánske hody
2016-04-18- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Vyprážané mäso
- Počet porcií : 4
- Čas prípravy : 15 min.
- Čas varenia : 40 min.
- Celkový čas : 55 min.
Popis
Všetky druhy bravčového mäsa na najlepší cigánsky spôsob. Vhodnou prílohou môžu byť rôzne upravené zemiaky.
Ingrediencie
- 75 g bravčového stehna
- 50 g bravčového bôčika
- 40 g bravčovej pečene
- 30 g domácej klobásy
- 20 g slaniny
- 15 g masti
- 1,5 g cesnaku
- 3 g soli
- 0,1 g čierneho mletého korenia
- 100 g podusenej kyslej kapusty
Postup
Krok 1
Zo stehna, bôčika a pečene nakrájame plátky, zľahka naklepeme, osolíme (okrem pečene), okoreníme, potrieme cesnakom, rýchlo opečieme z oboch strán do červena. Ďalej opečieme na hrebienky nakrájanú klobásu a slaninu.
Krok 2
Na dusenú kapustu ukladáme postupne všetky plátky mäsa a zdobíme slaninou a klobásou.