Zapražená obarová polievka

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 1,5 l obaru, 50 g krúp, lyžicu masti, 2 lyžice hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, majorán, nové korenie, ďumbier.

Postup

Krok 1

Zo studeného obaru zoberieme lyžicu masti, necháme ju dobre popražiť, pridáme múku a urobíme zlatožltú zápražku. Do obaru dáme variť krúpy, ktoré vopred preberieme a dobre umyjeme. Keď sú krúpy mäkké, pridáme zápražku rozmiešanú so studeným obarom, osolíme, pridáme trochu mletého čierneho korenia, trochu majoránu, 1 až 2 zrnká mletého nového korenia a asi toľko tlčeného ďumbiera. Všetko spolu chvíľu povaríme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 739
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

740

Podobné recepty:
  • Zeleninový boršč

    Zeleninový boršč

  • Fazuľová polievka so zeleninou III

    Fazuľová polievka so zeleninou III

  • Rybacia polievka s červeným vínom

    Rybacia polievka s červeným vínom

kuk