Zapražená obarová polievka
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Polievky , Výdatné
Ingrediencie
- 1,5 l obaru, 50 g krúp, lyžicu masti, 2 lyžice hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, majorán, nové korenie, ďumbier.
Postup
Krok 1
Zo studeného obaru zoberieme lyžicu masti, necháme ju dobre popražiť, pridáme múku a urobíme zlatožltú zápražku. Do obaru dáme variť krúpy, ktoré vopred preberieme a dobre umyjeme. Keď sú krúpy mäkké, pridáme zápražku rozmiešanú so studeným obarom, osolíme, pridáme trochu mletého čierneho korenia, trochu majoránu, 1 až 2 zrnká mletého nového korenia a asi toľko tlčeného ďumbiera. Všetko spolu chvíľu povaríme.