Tirolské údené karé
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu , Bravčové mäso , Údené mäso
Ingrediencie
- 750 g vykosteného, údeného karé, 300 g ananásového kompótu, 100 g prerastenej slaniny, 500 g kyslej kapusty, 50 g pistácií, mleté čierne korenie, alobal.
Postup
Krok 1
Karé uvaríme (nie úplne do mäkka). Slaninu nakrájame na tenké rezance. Pistácie posekáme nadrobno. nadrobno pokrájame aj cibuľu. Žemle, najlepšie staršie, pokrájame na kocky. Huby dáme namočiť do vody. Slaninu osmažíme. Kapustu so šťavou zmiešame s osmaženou slaninou (aj s tukom), pistáciami, kockami, alebo pásikmi ananásu (bez šťavy). Dochutíme korením. Do karé urobíme otvor, do ktorého natlačíme časť plnky. Zvyšok plnky dáme na pekáč a na plnku položíme naplnené karé. Dobre prikryjeme alobalom a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Pečieme asi 20 minút. Plnené karé podávame s viedenskou šálkovou knedľou a časťou plnky, ktorá sa nám nezmestila do karé.