Tirolské údené karé

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 750 g vykosteného, údeného karé, 300 g ananásového kompótu, 100 g prerastenej slaniny, 500 g kyslej kapusty, 50 g pistácií, mleté čierne korenie, alobal.

Postup

Krok 1

Karé uvaríme (nie úplne do mäkka). Slaninu nakrájame na tenké rezance. Pistácie posekáme nadrobno. nadrobno pokrájame aj cibuľu. Žemle, najlepšie staršie, pokrájame na kocky. Huby dáme namočiť do vody. Slaninu osmažíme. Kapustu so šťavou zmiešame s osmaženou slaninou (aj s tukom), pistáciami, kockami, alebo pásikmi ananásu (bez šťavy). Dochutíme korením. Do karé urobíme otvor, do ktorého natlačíme časť plnky. Zvyšok plnky dáme na pekáč a na plnku položíme naplnené karé. Dobre prikryjeme alobalom a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Pečieme asi 20 minút. Plnené karé podávame s viedenskou šálkovou knedľou a časťou plnky, ktorá sa nám nezmestila do karé.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1165
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1166

Podobné recepty:
  • Kurča s ananásom

    Kurča s ananásom

  • Banánový šalát so syrom

    Banánový šalát so syrom

  • Zapečené lečo

    Zapečené lečo

kuk