Bulharská sarma

2016-03-14

Popis

Chutné bulharské jedlo, ktorým nepohŕdne žiadny labužník kyslej kapusty.

Ingrediencie

  • 12 ks nepoškodených kapustných listov
  • 500 g mletého bravčového mäsa
  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 2 ks žemle
  • 2 dl mlieka
  • 2 ks vajcia
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 kg kyslej kapusty
  • 4 ks kyslé smotany
  • 2 ks malé paradajkové pretlaky

Postup

Krok 1

Sparené kapustné listy naklepeme, naplníme zmesou bravčového a hovädzieho mäsa, namočenej žemle, vajec, soli a korenia.

Krok 2

Do vymasteného pekáča dáme vrstvu kyslej kapusty, na ňu poukladáme plnené kapustné listy, opäť dáme vrstvu kyslej kapusty. Zalejeme kyslou smotanou rozmiešanou s paradajkovým pretlakom, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 45 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 804
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

805

Podobné recepty:
  • Jednoduché špagety

    Jednoduché špagety

  • Parmezánové špagety

    Parmezánové špagety

  • Husárska roláda

    Husárska roláda

kuk