Bulharská sarma
2016-03-14- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Cudzokrajná kuchyňa , Bulharská kuchyňa
Popis
Chutné bulharské jedlo, ktorým nepohŕdne žiadny labužník kyslej kapusty.
Ingrediencie
- 12 ks nepoškodených kapustných listov
- 500 g mletého bravčového mäsa
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 2 ks žemle
- 2 dl mlieka
- 2 ks vajcia
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 kg kyslej kapusty
- 4 ks kyslé smotany
- 2 ks malé paradajkové pretlaky
Postup
Krok 1
Sparené kapustné listy naklepeme, naplníme zmesou bravčového a hovädzieho mäsa, namočenej žemle, vajec, soli a korenia.
Krok 2
Do vymasteného pekáča dáme vrstvu kyslej kapusty, na ňu poukladáme plnené kapustné listy, opäť dáme vrstvu kyslej kapusty. Zalejeme kyslou smotanou rozmiešanou s paradajkovým pretlakom, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 45 minút.