Goralská polievka
2018-02-23- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Polievky
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Goralská polievka
Ingrediencie
- 75 g suchej fazule
- 250 g kyslej kapusty
- 25 g údenej slaniny
- 50 g masti
- 50 g hladkej múky
- 1 dl kyslej smotany
- 2 ks zemiaky
Postup
Krok 1
Umytú fazuľu deň vopred namočíme do vody. Na druhý deň fazuľu uvaríme v tej istej vode do mäkka. Osobitne uvaríme kyslú kapustu a očistené, na drobné kúsky pokrájané zemiaky. Keď je všetko mäkké, zmiešame do jedného hrnca. Cibuľu pokrájame nadrobno a speníme spolu s malými kockami údenej slaniny. Pridáme červenú papriku a rýchle vlejeme do polievky. Polievku zahustíme nasucho opraženou múkou, ktorú sme rozhabarkovali v kyslej smotane. Necháme prejsť varom.