Zemiaky s kyslou kapustou
2016-05-27- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Zelenina a zemiaky s mäsom , Zemiaky s mäsom
Ingrediencie
- 500 g zemiakov, 500 g kyslej kapusty, 2 nožičky údenej klobásy, 300 g údeného rebierka, 100 g slaniny, 1 cibuľu, 1 lyžičku mletej červenej papriky.
Postup
Krok 1
Do hrnca dáme zemiaky, kyslú kapustu, údenú klobásu a údené rebierko. Zalejeme vodou a uvaríme do mäkka. Slaninu pokrájame na malé kocky, opražíme ju, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a keď sa cibuľa sfarbí do žlta, posypeme mletou červenou paprikou, premiešame a ihneď odstavíme. Uvarené zemiaky, kapustu, klobásu a mäso vyberieme pridáme k cibuli so slaninou a premiešame. Podávame s chlebom.