Obličky na smotane

2015-09-29

Ingrediencie

  • 400 g bravčových obličiek, 250 g zemiakov, 1 mrkvu, 1 petržlen, 150 g kyslých uhoriek, kúsok kalerábu, 4 lyžice oleja, bobkový list, 2-3 strúčiky cesnaku, 1 lyžicu rajčiakového pretlaku, soľ, mleté čierne korenie, 1 1/2 dl kyslej smotany, petržlenovú vňať.

Postup

Krok 1

Odblanené obličky prekrojíme pozdĺžne a zalejeme studenou vodou. Po chvíľke varu vodu zlejeme a opakujeme to dva razy. Napokon ich ešte raz zalejeme studenou vodou a potom už uvaríme do mäkka. Pokrájané zemiaky a na drobné kocky pokrájanú zeleninu s uhorkami zľahka osmažíme na oleji. Uvarené obličky pokrájame na menšie kúsky a spolu so zeleninou vložíme do kastróla. Pridáme bobkový list, posekaný cesnak, rajčiakový pretlak, soľ a mleté korenie. Premiešame vareškou, polejeme smotanou a dusíme do mäkka. Pred podaním posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 975
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

976

Podobné recepty:
  • Čínske mäso

    Čínske mäso

  • Varaždinská hostina

    Varaždinská hostina

  • Jogurtové rezne

    Jogurtové rezne

kuk