Ryžové guľky II

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 500 g ryže, 80 g masla, 100 g strúhanky, 6 lyžíc smotany, posekaný koriander, 50 g strúhaného syra (najlepšie Ementál), 2 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, olej.

Postup

Krok 1

Ryžu uvaríme, alebo udusíme podľa základného receptu. Maslo vymiešame s vajcami do peny a vmiešame do ryže. Primiešame strúhanku a smotanu, posekaný koriander, strúhaný syr, soľ a korenie. Z hmoty tvarujeme guľky, ktoré vyprážame vo väčšom množstve oleja. Vhodné ku kuraciemu mäsu, alebo aj k inému mäsu, či samotné. (Milka Mackovičová zo Zohora v Okey Rádiu, 7. 3. 2004).

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 895
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

896

Podobné recepty:
  • Šošovica v rajčinovom pyré

    Šošovica v rajčinovom pyré

  • Zapekané zemiaky plnené mäsom

    Zapekané zemiaky plnené mäsom

  • Višňové guľky

    Višňové guľky

kuk