Jahodové alebo ananásové rezy

2015-09-29

Ingrediencie

  • Konzervu zaváraných jahôd alebo ananásu, šesť vajec, 300 g práškového cukru, šesť polievkových lyžíc jahodovej alebo ananásovej šťavy, 150 g polohrubej múky, jednu lyžičku sódy bikarbóny.

Postup

Krok 1

Žĺtky, cukor a šťavu vymiešame do peny, pridáme múku, sódu bikarbónu a tuhý sneh. Vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný pekáč. Pečieme vo vyhriatej rúre. Po upečení potrieme plnkou. Plnka: 4 dl jahodovej alebo ananásovej šťavy (ak je menej, dolejeme vodu) a balíček Zlatého klasu uvaríme na kašu. Vymiešame jedno maslo alebo Heru s 200 g práškového cukru, pridáme kašu. Na plát poukladáme jahody (ananás) a potrieme plnkou. Vrch posypeme postrúhanou čokoládou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2061
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2062

Podobné recepty:
  • Piškótový zákusok s tvarohovým krémom

    Piškótový zákusok s tvarohovým krémom

  • Krehký koláč s mäkkou čokoládou

    Krehký koláč s mäkkou čokoládou

  • Ryžové tortičky

    Ryžové tortičky

kuk