Šalát zo žeruchy, rokety, hrušiek...

-0001-11-30

Ingrediencie

  • Polovicu hrušky, 2 veľké hrste žeruchy, 2 veľké hrste rokety, extra panenský olivový olej, trochu citrónovej šťavy, soľ, čerstvo pomleté čierne korenie, parmezán alebo pecorino (druh syra), vlašské orechy.

Postup

Krok 1

Ak má hruška peknú šupku, stačí, ak ju umyjeme, ak nie, ošúpeme ju škrabkou. Potom ju rozkrájame na polovice a zbavíme jadrovníka. Nakrájame ju na hrubšie kúsky, alebo ju môžeme nastrúhať. Vložíme do misky spolu so žeruchou a roketou. Pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou a ochutíme soľou a čiernym korením. Všetko spolu potrasieme. Tesne pred podávaním nakrájame navrch šalátu trochu parmezámnu alebo pecorina, a posypeme rozdrobenými vlašskými orechmi. Hodí sa k mäsu alebo ako predjedlo.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 606
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

607

Podobné recepty:
  • Pikantný feniklový šalát

    Pikantný feniklový šalát

  • Nálev s jogurtom

    Nálev s jogurtom

  • Šalát z čerstvej tresky

    Šalát z čerstvej tresky

kuk