Šalát zo žeruchy, rokety, hrušiek...
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Šaláty , Zeleninové šaláty
Ingrediencie
- Polovicu hrušky, 2 veľké hrste žeruchy, 2 veľké hrste rokety, extra panenský olivový olej, trochu citrónovej šťavy, soľ, čerstvo pomleté čierne korenie, parmezán alebo pecorino (druh syra), vlašské orechy.
Postup
Krok 1
Ak má hruška peknú šupku, stačí, ak ju umyjeme, ak nie, ošúpeme ju škrabkou. Potom ju rozkrájame na polovice a zbavíme jadrovníka. Nakrájame ju na hrubšie kúsky, alebo ju môžeme nastrúhať. Vložíme do misky spolu so žeruchou a roketou. Pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou a ochutíme soľou a čiernym korením. Všetko spolu potrasieme. Tesne pred podávaním nakrájame navrch šalátu trochu parmezámnu alebo pecorina, a posypeme rozdrobenými vlašskými orechmi. Hodí sa k mäsu alebo ako predjedlo.