Šalát zo zeleru a zeleru hľuznatého

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 1 celý zeler hľuznatý, 1 hlávku zeleru, petržlenovú vňať, hrsť semiačok z granátového jablka, olivový olej, citrónovú šťavu, kozí syr, prípadne syr ricotta, soľ, mleté čierne korenie.

Postup

Krok 1

Zeler a zeler hľuznatý olúpeme a nakrájame na kúsky. Vložíme do misy s nasekanou petržlenovou vňaťou a semiačkami z granátového jablka (požijeme červené, nie horké-žlté). Ochutíme a polejeme dresingom z olivového oleja a citrónovej šťavy. Tento šalát môžeme pripravovať aj chvíľu vopred, ako ho budeme servírovať. Uložíme ho na veľký tanier a ešte posypeme žvyšnými semiačkami z granátového jablka. Prípadne môžeme na povrch šalátu rozmrviť kozí syr, prípadne ricottu, ktorý vytvorí peknú kôrku spolu so sušenými bylinkami, soľou a korením, pokvapkáme olivovým olejom a v horúcej rúre pečieme, kým syr nezozlatne.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 613
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

614

Podobné recepty:
  • Šalát z cibule a datlí

    Šalát z cibule a datlí

  • Cestovinový šalát s brokolicou

    Cestovinový šalát s brokolicou

  • Rajčiakový šalát so zelenou paprikou a zelerom

    Rajčiakový šalát so zelenou paprikou a zelerom

kuk