Pečený fenikel s cesnakovým maslom

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 3 veľké feniklové buľvy, 1 nakrájaný strúčik cesnaku, 3 polievkové lyžice masla, 2 poháre vermútu ( prípadne bieleho vína ), soľ, čerstvo mleté čierne korenie.

Postup

Krok 1

Rúru predhrejeme na 180 stupňov Celzia. Odstránime bezfarebné časti feniklu, odrežeme vŕšky a napokon nakrájame, listy si odložíme bokom. Potom vložíme všetky prísady s výnimkou odložených feniklových listov do pekáča. Odtrhneme kúsok pergamenového papiera a vložíme ho pod studenú vodu, aby zmäkol. Potom ho uložíme nad a okolo fenikla, nie priamo na pekáč. Tento trik upečie a uvarí v pare fenikel za rovnakú dobu - len bude omnoho chutnejší. Pečieme v predhriatej rúre 20 minút alebo kým jedlo nezmäkne. Podávame posypané feniklovými listami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2344
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2345

Podobné recepty:
  • Karbonátky z ovsených vločiek

    Karbonátky z ovsených vločiek

  • Karfiolové karbonátky I

    Karfiolové karbonátky I

  • Talianska praženica

    Talianska praženica

kuk