Zelerový šalát s ananásom

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 300 g zeleru, 250 g kompótovaného, alebo čerstvého ananásu, 2 dl bieleho jogurtu, alebo krémovej, kyslej smotany, 1 citrón, soľ, cukor.

Postup

Krok 1

Zeler ošúpeme, nakrájame na 1,5 cm hrubé plátky, vložíme ich do okyslenej a osolenej vody a uvaríme do polomäkka. Vodu zlejeme, zeler necháme vychladnúť a pokrájame na kocky. Dlžíme do misky a hneď pokvapkáme citrónovou šťavou. Ananás pokrájame na kocky a pridáme k zeleru. Smotanu vyšľaháme so soľou a cukrom, pridáme k zeleru a ananásu a premiešame. Necháme vychladnúť. Podávame ako slávnostný predkrm v pohároch na stopke.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1700
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1701

Podobné recepty:
  • Zapekaný encián s pikantnými slivkami

    Zapekaný encián s pikantnými slivkami

  • Kapustné listy plnené mäsom

    Kapustné listy plnené mäsom

  • Sypaný tvarohový koláč

    Sypaný tvarohový koláč

kuk