Zelerový šalát s ananásom
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Šaláty , Zeleninové šaláty
Ingrediencie
- 300 g zeleru, 250 g kompótovaného, alebo čerstvého ananásu, 2 dl bieleho jogurtu, alebo krémovej, kyslej smotany, 1 citrón, soľ, cukor.
Postup
Krok 1
Zeler ošúpeme, nakrájame na 1,5 cm hrubé plátky, vložíme ich do okyslenej a osolenej vody a uvaríme do polomäkka. Vodu zlejeme, zeler necháme vychladnúť a pokrájame na kocky. Dlžíme do misky a hneď pokvapkáme citrónovou šťavou. Ananás pokrájame na kocky a pridáme k zeleru. Smotanu vyšľaháme so soľou a cukrom, pridáme k zeleru a ananásu a premiešame. Necháme vychladnúť. Podávame ako slávnostný predkrm v pohároch na stopke.