Fondue z darov mora

2018-02-15

Popis

Fondue z darov mora. Podávame s paradajkovou omáčkou.

Ingrediencie

  • 1200 g zmesi plodov mora
  • biele víno
  • citrón
  • veľkú mrkvu
  • 1 ks pór
  • 1 cibuľu
  • soľ
  • 1,2 l slepačieho vývaru
  • 3 viazanička petržlenovej vňate
  • bobkový list
  • paradajkovú omáčku
  • 10 zrniek čierneho korenia
  • stonku tymianu

Postup

Krok 1

Plody mora opláchneme pod tečúcou vodou a pokrájame na kúsky. Garnáty olúpeme, odstránime črevá, slávky dôkladne umyjeme. Dusíme s bielym vínom v uzatvorenom hrnci asi 5 minút (pokým sa mušle neotvoria). Z mušlí vyberieme mäso a uložíme na misu. Citrón umyjeme, osušíme, kôru ostrúhame a citrón vytlačíme. Cibuľu pokrájame na kocky. Mrkvu a pór pokrájame na kolieska. Petržlenovú vňať nadrobno pokrájame. Všetky prísady zmiešame so slepačím vývarom a bielym vínom, pridáme bobkový list, korenie, tymian, soľ a privedieme do varu. Na slabom ohni varíme asi 30 minút. Vývar precedíme do hrnca na fondue, necháme zovrieť na sporáku a preložíme na varič na stole. Plody mora napichujeme na vidličku a uvaríme ich v stále variacej sa tekutine. Podávame s paradajkovou omáčkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 834
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

835

Podobné recepty:
  • Krémová polievka z lieňov

    Krémová polievka z lieňov

  • Liečivá pálenka z divého cesnaku

    Liečivá pálenka z divého cesnaku

  • Bravčové rezne s hruškami

    Bravčové rezne s hruškami

kuk